OVERCHARGE: Champions of the Thundergod

Турнирни фази

Заглавие
Начална дата
Състояние
Слотове
09.12.17 - 14:00
приключил
32

Описание на събитието

Събирайте отбора, хващайте мишките и клавиатурите и се пригответе за война! Champions of the Thundergod турнирът по Dota 2 от OVERCHARGE турнирния цикъл ще се проведе на 9-ти и 10-ти декември и гръмко ви призовава да пробвате уменията и късмета си в битка с играчи от цяла България!

 

Дати за турнира - до 32 отбора:

Записване: от 1 декември от 14:30 часа до 9 декември в 13:30 часа
Провеждане: от 9 декември в 14:00 часа и 10 декември от 16:00 часа

 

Мачовете за събота се добавят отново около 13:30 часа! Следете страниците на отборите си.

Събота (BO1 формат):

Рунд 1 - започва в 14:00 часа
Рунд 2 - ASAP
Рунд 3 - ASAP

Неделя (BO3 формат):

Първи полуфинал - започва в 14:00 часа
Втори полуфинал - започва в 16:30 часа
Гранд финал - започва в 19:00 часа

 

Информация за правилата на тази страница.

Обща информация

Събитие:
OVERCHARGE: Champions of the Thundergod
Формат:
5 на 5 (отборно)
Стойност награди:
500 лева
Начална дата:
9 December 2017
Крайна дата:
10 December 2017
LAN финали:
няма, турнирът е онлайн

Условия за участие

Въведение

Записването е напълно безплатно и участието преминава изцяло онлайн.

За участие се изисква да имате инсталирана играта Dota 2, която се играе чрез платформата Steam.

Създайте собствена регистрация чрез Steam в сайта ни, ако нямате, след което създайте и отбор (научете как от тук), с който ще може да участвате. В него трябва да имате петима играчи като основен състав и до двама играчи като резерви (по желание - не е задължително). След това избирате турнирна фаза, в която желаете да участвате и се записвате за нея (научете как от тук), с което приемате всичко написано на тази страница.

 

Условия

Това са правилата за участие в турнирите, организирани чрез платформата на ESPORTS.BG. Всички участници са длъжни да се запознаят с тях и да ги спазват.

Ако бъде забелязано неспазване на правилата, описани по-надолу, е задължително това да се отнесе до администратора, за да се вземат необходимите мерки.

Турнирният администратор запазва своето право да налага или да не налага санкции на отбори дори и след спечелен мач, ако се установи нарушение от тяхна страна. В това число влизат случаи на неприлично и неуважително поведение от страна на конкретен участник или цял отбор.

 

Поведение и отношение

Отнасяйте се с уважение към организаторите, решенията на турнирните администратори и останалите участници в турнира. Запазете добрият тон и се въздържайте от създаването и/или провокирането на кавги между участниците и безредици, замесване на организаторите и накърняване престижа на организацията и поетия от тях ангажимент за провеждане на турнира.

Организаторите на турнира запазват своето право да налагат санкции на отбори и/или участници, ако това е наложително за запазване на реда и дисциплината в турнира.

Организаторите на турнира запазват своето право да налагат промени по правилата по всяко време, ако това е наложително без да уведомяват участниците за наложените промени.

 

Провеждане

Мачовете в първият ден от турнира започват в 14:00 часа. Всички следващи мачове започват малко след приключването на предходните - няма точно уточнени часове за тях (ASAP - as soon as possible - възможно най-скоро). Промени са възможни само, ако има забавяния в провеждането на мачовете или други и по-сериозни технически проблеми. Изчаквайте опонентите си, ако те все още играят своя предходен мач (може да ги наблюдавате дори в играта от WATCH -> TOURNAMENTS -> AMATEUR -> Europe -> намерете името на турнира в списъка)!

Отлагания на мачове не са позволени. Играе се в дните и часовете, които са посочени за конкретния мач. Ако някой отбор няма възможност да играе, то той ще получи автоматична загуба.

Мачовете на отбора Ви може да откриете в страницата на отбора.

Обръщайте се към турнирния администратор, ако има някакъв проблем - цялата комуникация между него и Вас трябва да става чрез лично съобщение в сайта. Моля, не спамете в социалните мрежи, защото там никой няма да Ви обърне внимание!

 

Лобита

Всеки мач се контролира от разработени от нас Dota 2 ботове, които автоматично създават лоби за всеки един от мачовете. Не се позволява изиграването на срещите извън лобитата, които нашите ботове създават. В противен случай няма да зачитаме крайните Ви резултати.

Всички участници са длъжни да приемат поканата за присъединяване към лоби от наш бот поне 10 минути по-рано от началния му час и да се приготвят за игра. Мачът започва до 10 минути след създаване на лобито от бота или по-рано, ако и двата отбора са готови за игра. Ако някой отбор няма готовност да играе или закъснее, то тогава това трябва да се отнесе до турнирния администратор за конкретния мач, за да се вземат необходимите мерки.

 

Управление на ботовете и стартиране/провеждане на среща

Нашите ботове се пускат ръчно от администратор, което означава, че може да не получите покана от бот точно в уречения час на започване на мача, а минута по-късно например. След пускането им, те канят автоматично всички играчи от съставите на отборите в сайта - включително и резервните такива, ако има. Никой друг няма право на достъп до създадените от ботовете ни лобита - всеки друг ще бива премахван автоматично от лобито, в което се опита да влезе (дори и ако знае паролата му). Не се разрешава смяната на играчи по време на турнира без изричното разрешение на администратор.

След влизане в лоби, ботът уведомява всеки играч в кой слот трябва да влезе чрез чата на лобито. След като всички играчи са готови за игра, капитаните на двата отбора трябва да зададат своите отбори в лобито (до Radiant и Dire имената има стрелкичка - от там се задава отбор), след което да напишат !ready командата, като така декларират готовността си да играят. Ако след това се случи някаква промяна в един от двата отбора или бъде зададен друг отбор в лобито, то тази процедура трябва да се извърши отново от двамата капитани.

В лобито не трябва да има играчи извън слотовете на Radiant и Dire освен акаунта на конкретния бот, администраторите и коментаторите. Всички останали играчи, които стоят в Unassigned слотовете, трябва да напуснат лобито преди то да стартира.

Ботът автоматично ще стартира лобито след двете !ready команди, ако установи, че всички изисквания са покрити. Ако лобито не стартира, значи нещо не е направено както трябва - проверете добре дали проблема е от Вас и чак тогава се обърнете към турнирния администратор, ако проблема не бъде разрешен!

Лобито няма да стартира след !ready командите, ако в лобито присъстват администратори и/или коментатори - само те могат да стартират лобито.

Крайния резултат от срещата се актуализира автоматично в сайта чрез бота в рамките на 10 минути - не е нужно да правите нищо, само следете схемата, за да видите, когато бъде добавена нова среща за Вашия отбор.

Награди

500 лева

 

1. 300 лева

2. 150 лева

3. 50 лева

Партньори на събитието