Game Ninja 2016 в София
11 Apr 2016 - 12:55 от Xen

Истинските геймъри би трябвало да са винаги готови за гейминг забавления от всякакъв род и характер, за много предизвикателства и големи награди. Надяваме се, че и вие сте готови, защото всичко това, и то в огромни дози, е на път да свика под знамената всички почитатели на Dota 2, League of Legends и Counter Stike: Global Offensive. Да, този път Game Ninja започва наистина и то с най-голямото турнирно събитие – това в София. То включва онлайн квалификации в турнирните платформи на трите основни български общности и финали на живо, които ще се състоят на 7 май в НДК.

Освен това, тази година събитието ще бъде още по-голямо и с по-интересно съдържание, а наградите за най-добрите състезатели ще бъдат както предметни, така и в кеш. Много изненади ще очакват и гостите в зоната за свободни игри. Но нека да вървим подред.

 

Game Ninja превзема София на 7 май!

 

Квалификациите по Dota 2 започват със записване на 11 април!

Тази година квалификациите по Dota 2 ще бъдат общо две - първата ще се проведе на 16 и 17 април, а втората - на 30 април и 1 май.

Записването става чрез турнирната страница.

 

Финалите – отново в зала 3 на НДК!

След като през 2015 г. Game Ninja вдигна високо летвата, няма как да бъде иначе освен да поддържаме нивото и за тазгодишното издание на турнирното събитие в София. С други думи, финалите по трите игри отново ще бъдат проведени на живо на 7 май в зала 3 на НДК, където се очакват над 2 000 посетители.

Там присъстващите ще могат да се срещнат с топ геймъри и да гледат на живо как най-добрите български отбори по League of Legends, Counter Stike: Global Offensive и Dota 2, се борят за победата! Разбира се, събитието отново ще бъде водено и отразено от най-добрите коментатори по електронни спортове в България и ще бъде излъчвано на живо онлайн.

Билети за финалите на живо се продават от днес, 5 април, в мрежата на Тикетпро/Ticketpro, като, разбира се, ще се предлагат и на място в деня на събитието. Цената на пропуска е 10 лв., като закупилите билети преди деня на турнира ще участват в томбола с много атрактивни награди.

 

Наградите

За участниците в турнирите ще бъдат повече от мотивиращи. Тази година за първи път ще бъдат раздавани и парични премии за победителите на обща стойност 3 000 лв. Естествено, предвидени са и атрактивни предметни награди, повече за които можете да прочетете и в съответната секция на официалния сайт на Game Ninja.

Какво още може да се очаква от Game Ninja 2016 в София на 7 май? Както и миналата година, посетителите ще могат цял ден да се забавляват по различни начини. Ще има например индивидуални турнири по Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Hearthstone и League of Legends със записване на място, както и косплей конкурс, организиран от НАКАМА. Разбира се, на разположение на посетителите ще бъдат щандовете на нашите партньори с техните най-нови технологични продукти, а няма да липсват също томболи, игри и гатанки с участие на публиката, която също ще раздаде много награди. С две думи, ще има доста приятни изненади за всички.

Естествено, всичко това става възможно с помощта на нашите партньори, сред които тази година са Acer, Банка ДСК, Easy 3D, FSP, Fujitsu, Jar Computers, Lancom, Max Telekom, Plantronics и Sapphire Technology.