Adrenaline Rush са победителите в турнира Champions of the Thundergod
12 Dec 2017 - 16:11 от AGNuke

На 9-ти и 10-ти декември 24 отбора се впуснаха в онлайн турнира от турнирния цикъл OVERCHARGE - Champions of the Thundergod. На българската арена за електронни спортове се срещнаха едни от най-отдадените и постоянни български отбори, които оспорват първенството си на всяко поредно българско съревнование, както и отбори, които за първи път навлизат в състезателния гейминг и внасят свежа и обнадеждаваща тръпка в българското Dota 2 общество.

Турнира беше спечелен от Adrenaline Rush след победа на финала срещу petio_team, а на трето място останаха The Evil Five.

А какво стана в двата дни ще ви преразкажем в следващите няколко абзаца.

Първия ден започна с оспорвани битки в Round of 32, където отборите направиха първите си стъпки към величието. В този рунд на ентусиазирания HuLkI му беше предоставено уникалното удоволствие да коментира на живо срещата между Zero Impact и сборката на победителя от The International 2017 - MinD_ContRoL - под кодовото име It's not УДОБНО!. Въпреки че Zero Impact в състав SaVa, flabe_909, Earendel, S1mpl3 и Analdin дадоха от себе си най-добрата си игра, It’s not УДОБНО! надделя със солидна преднина и продължи в следващия рунд. В първи рунд нямаше особени изненади и след разиграването на мачовете останаха 16 отбора, които продължиха в следващия рунд.

Във втори рунд (Ro16) на стрийма се игра срещата между небезизвестните petio_team и AKADEMIQTA NA BATE MARTO, които въобще не са за подценяване, като в отбора им забелязваме и Hawkeye. И така, съотборници в Komanda Minus, сега опоненти на гористата карта на DOTA 2, двата отбора изиграха много красива игра, която завърши с победа за petio_team. В този кръг отново не се случиха прекалено неочаквани развръзки, като единственото по-любопитно нещо беше двубоя между Debilite и Antilopkite. Ако не друго, това е битка, която бих искал да видя IRL.

В трети рунд (Ro8) от първия ден нещата вече станаха напечени, като най-добрите отбори вече бяха само на крачка от преминаване във финалния втори ден. The Evil Five надделяха над our mid sucks (знаете кой да вините), petio_team доказаха, че общо в отбора имат над 50 IQ, като победиха сборката на 10 IQ Players, а BAY LIFE надвиха Antilopkite и намериха местата си във финалния ден. Най-интересния двубой в този кръг се оказа този между Adrenaline Rush и It's not УДОБНО!. В него направлявани от Sand King-a на MinD_ContRoL и Invoker-a на B0zhiman, стака на Иван се изправи срещу Power и компания, а Morphling-a не прощава. Legion Commander-а на Cpt. Straw не му помогна особено, като не успя да използва ефективно Duel-а си, а Admiral Vanko на своя Tidehunter се чувстваше доста комфортно. След като It's not УДОБНО! се оказаха в догонваща позиция по средата на играта, на MinD_ContRoL му се наложи да прави чудеса от храброст, открадвайки Aegis от Adrenaline Rush, но това само въвлече съотборниците му в отборна битка, за която те не бяха подготвени да се борят. Adrenaline Rush продължи във втория ден на турнира, където ги очакваха The Evil Five.

Във втория ден The Evil Five бяха победени от Adrenaline Rush след 2 красноречиви игри, които HuLkI представи на зрителите, гледащи на стрийма. След вчерашната победа над стака на Иван, както и победата с 2 на 0 в полуфинала Adrenaline Rush изглеждаха сериозни претенденти за спечелване на турнира и отнемане на титлата "Непобедими" на отбора на Петьо (Pure Evil), който няма общо с отбора, в българските турнири.

От другата страна на схемата petio_team се срещнаха с BAY LIFE и също победиха в своя полуфинал с 2 на 0. И в двете игри изглеждаше все едно композицията на petio_team просто работеше по-добре и започваше да доминира още от laning фазата, като голяма част от успеха им се дължеше на навременните ротации на СТОМАНЕН и eN.

BAY LIFE преотстъпиха третото място на The Evil Five.

На финала се изправиха двата титана на българската Dota 2 сцена - petio_team и Adrenaline Rush. И двата отбора бяха изградени от ветерани, които са се срещали неведнъж на бойното поле. За Adrenaline Rush - elwyN, Admiral Vanko, Power, Veselqka и m3m3nto и за petio_team - СТОМАНЕН, kikoni, eN, Nikobaby и Feeding Inc.

В първата игра между двата отбора kikoni беше shutdown-нат и не можа да разиграе своята панда, но за негова сметка Lycan-а в ръцете на Power беше ужасяваща гледка за съпортите на petio_team по време на отборните битки. Друг впечатляващ детайл в тази среща беше неустрашимият Admiral Vanko, който игра своя Doom по доста агресивен начин и през по-голямата част от времето имаше успех в покушенията върху противниковите играчи. Adrenaline Rush взеха победата в тази игра след 40 минути.

Втората игра между двата отбора можеше да се опише само с 3 думи - наяден, Anti, Mage. Умопомрачително бързото Battlefury дойде в инвентара на Power (около 10-та минута), а от този момент нататък лекотата, с която акумулираше farm и предмети беше ненадмината. За разлика от Anti-Mage съотборниците му не се справяха толкова цветущо и в началото на играта отбора на Петьо изглеждаше в доста добра позиция. Няколкото успешни битки в полза на petio_team в mid game-a им дадоха възможност да изравнят отборния си net worth с този на Adrenaline Rush и това им даде самочувствието да се сбият в гръмотевичен team fight, в който Adrenaline Rush не загубиха нито един играч, а petio_team всички без Weaver. От този момент нататък petio_team макар и все още водейки по убийства не можеха да се противопоставят на Мощта на Power и компания, и с всяка изминала минута падаха все по-назад и по-назад до 46-тата минута, в която играта приключи в полза на Adrenaline Rush.

И така Adrenaline Rush успяха да победят petio_team с наистина красива и интелигентна игра и сме горди, че участваха и се раздадоха на Champions of the Thundergod. Petio_team се бориха достойно и показаха превъзходство във всеки мач, чак до финала. The Evil Five и BAY LIFE демонстрираха постояноство и отново се наредиха на едни от най-високите нива в българското DOTA общество.

Както и е чест и удоволствие участието на всички други отбори в турнира, пожелаваме ви повече успех догодина.

Благодарности на Acer и Predator, както и на Modecom за подкрепата по време на турнирите.