Победителите на NZXT Challenge са известни
19 Dec 2016 - 17:43 от Night Seeker

Вчера завърши турнира по Dota 2 NZXT Challenge. Победители станаха SLABI_TRASHOVE, които победиха elwyn + 4TE mu sina на финала. Така отборът в състав kikoni, SavA_DooM, eN, JackalBG и Power ще може да се наслади на предметните награди, осигурени от NZXT.

Участие в турнира взеха общо 24 отбора. Форматът беше BO1 за първите кръгове и BO3 за полуфиналите и финала. BO3 мачовете бяха стриймвани с коментар от OgreCast. Ето и какво се случи при тях:

Първият полуфинал срещна отборите на SLABI_TRASHOVE и CHALGA PEPERUDKI. Игра #1 приключи за 33 минути, с победа за SLABI_TRASHOVE с резултат 36 на 12. Игра #2 приключи по-бързо и с по-убедителен резултат за SLABI_TRASHOVE. Те я спечелиха за малко под 30 мин. с резултат 44 на 13. Така с краен резултат 2 на 0 те елиминираха CHALGA PEPERUDKI и станаха първия финалист.

Отбор Justice league се изправи срещу тима със звучното име elwyn + 4TE mu sina във втория полуфинален мач. Отборът на elwyN взе първата игра за точно 29 минути с резултат 28 на 9. Игра #2 беше много по-оспорвана. Elwyn + 4TE mu sina взеха ранна преднина в убийствата. Към средата на играта обаче бяха обърнати от Justice league, които в крайна сметка спечелиха с 47 на 34. Така се стигна до игра #3, при която еlwyn + 4TE mu sina триумфираха за 20 минути и с краен резултат 2 на 1 игри станаха втория финалист.

Финалът противопостави отборът на elwyN (elwyn + 4TE mu sina) с този на kikoni (SLABI_TRASHOVE). Мачът започна добре за SLABI_TRASHOVE, които спечелиха игра #1 за 40 минути с резултат 46 на 24. Игра #2 също отиде в тяхната сметка, с резултат 42 на 22 за 34 минути. Така, с краен резултат 2 на 0, SLABI_TRASHOVE победиха elwyn + 4TE mu sina и спечелиха NZXT Challenge.

Схемата на турнира може да видите ТУК, а записи от мачовете ще бъдат качени на нашия YouTube канал.

Честитим на победителите и им пожелаваме приятно ползване на хардуерните награди от NZXT!

Весели празници от екипа на ESPORTS.BG! :)