Интервю с Lidless от BAY LIFE
4 May 2016 - 14:51 от Xen

Както може би вече знаете, отборът на BAY LIFE успяха да се класират за LAN финалите на тазгодишното Dota 2 издание на Game Ninja чрез втората квалификация, което ще се проведе на 7 май отново в зала 3 на НДК. Точно поради тази причина взехме интервю от Lidless, за да разберем какви са страстите в отбора му след успешното класиране и да ги споделим с Вас.

 

1. Здравей, моля представи се пред хората, как се казваш, от къде си, с какво се занимаваш в момента?
Казвам се Тото, занимавам се с телевизия и кино, а в свободното си време играя Dota 2.

2. Вие сте вторият и последен отбор, класирал се за финалите на Game Ninja 2016 - как се чувствате, вълнувате ли се?
Много се радвам, тъй като ще се видя с хора, с които играя Dota 2 редовно на живо, както в моя, така и в противниковия отбор :).

3. Победихте всички, срещу които се изправихте - имаше ли отбор, който дори за миг да Ви затрудни и разколебае дали ще спечелите или не?
Ние се записахме за fun и евентуално да се класираме. Малко ме изненада факта, че Villains пак отпаднаха, но все пак в BO1 доста неща са възможни. Като цяло квалификацията беше относително лесна, дори с мигрената, която имах :D.

4. За пръв път ли ще играете на голяма сцена и пред толкова много хора, колкото очакваме и ние да дойдат?
Надявам се да дойдат повече хора, тъй като няма значение колко сме добри на Dota 2, ако нямаме публика. Аз лично нямам страх от големи сцени.

5. С каква нагласа започнахте турнира - очаквахте ли, че точно Вие ще се класирате за финалите?
BAY LIFE описва нагласата ни на 100%.

6. Разкажи ни малко за отбора си - от колко време играете с този състав и подготвяхте ли се за този турнир, ако да - колко време?
От един ден преди квалификацията. Не сме се подготвяли особено, освен факта, че съм играл преди доста с Cackata и Bokata, другите ни играчи са доста нови за мен. По принцип изцяло български отбор трудно вирее на международна сцена. Определено имаме играчи за такъв, но липсва воля и доверие. До тогава ще имаме тези "стакове" за турнири.

7. Вече е ясно, че ще играете срещу Loshite Momcheta на финалите в София - ще Ви затруднят ли, готови ли сте или следва да се готвите?
Трима от играчите бяха от отбора ми на OgreLAN, така че се познаваме доста добре #elwynatoranakazva. Те са скримвали малко от това, което съм видял досега и като цяло имат по-опитни играчи. Тази седмица ще се подготвим по-сериозно. Напълно възможно е да спечелим.

8. Как беше квалификацията - върху какво все още трябва да работим и доволни ли сте от организацията ни?
На мен формата на квалификацията не ми харесва. BO1 без losers bracket в началото може да накаже доста добри отбори, които да отпаднат лесно. Особено, ако са един срещу друг + факта, че сцената ни е доста бутикова от към кадърни играчи. За мен лично втората квалификация е като losers bracket, но мисля, че спокойно може да се добави такъв към квалификациите.

9. Много ти благодарим за отделеното време, желаем Ви успех на гранд финала. Последни думи към феновете Ви и нашите читатели?
Искам да благодаря на хората, които ме подкрепят, както и на съотборниците си, с които съм сигурен, че ще се забавляваме много на финала. Фенове не знам дали имаме :D. Ако имаме, се надяваме да сме ги забавлявали на ниво и надъхали да играят Dota 2!

 

Не забравяйте, че следва най-зрелищната игра в Dota 2 изданието на Game Ninja 2016 във формат BO3 - финалите в София на 7 май, на живо в зала 3 на НДК, за награда от 1 000 лева и скъпа периферия!